Det viser seg at en data-analyse av den største undersøkelse som er blitt foretatt i USA om sammenhengen mellom fluor og tannråte, viser at det overhodet ikke er noen sammenheng mellom bruk av fluor og tannråte.

tooth-decay

Undersøkelsen, som ble foretatt av The National Institutes of Dental Research, omfattet 40 000 skolebarn, og viste at byer i USA som ikke fluoriderte drikkevannet, faktisk hadde en lavere tannråteprosent enn byer som tilsatte fluor. Byen med den laveste tannråteprosenten tilsatte ikke fluor, mens to av de tre byene som hadde den høyeste tannråteprosenten av dem alle, fluoriderte drikkevannet. Tidsskriftet for Den kanadiske legeforening, Journal of the Canadian Dental Association (10-1987) stiller spørsmålet: «Skoledistrikter som har den aller laveste tannråtehyppighet, bruker overhodet ikke fluor. Hvordan kan dette ha seg?» Ja, hvordan kan dette ha seg? Svaret er enkelt: Fluor har ingen som helst virkning når det gjelder å forebygge tannråte. Det foreligger også klare forskningsresultater som viser at fluoridering av vann har en tendens til å misfarge tennene (fluorose) og gjøre bensubstansen sprø.

Les hele artikkelen her: http://www.innsyn.com/artikler/helse/item/77-fluorsvindelen

Reklamer

2 kommentarer om “Fluorsvindel

  1. Nå har ikke akkurat markedskonsulenter veldig mye vekt i dette feltet. Foreslår du leser artikkelen du linker, og lærer deg litt kritisk sans. Bare hysteri og rop om ulv, uten mye kilder å vise til. De få studiene som blir nevnt er gjerne 20 + år gamle og merkelig nok er det ikke noen linker til disse. Tviler på studiene som er nevnt er «peer reviewed» (Dette er noe som må til for at en studie skal kunne tas seriøst). Får håpe dette var en ærlig feil, og ikke blank ignoranse/mytespinning.

    1. Takk for tilbakemeldingen. Du har helt rett i at jeg ikke har mye faglig innsikt i dette feltet. Mitt mål er å dele informasjon om ulike helserelaterte emner, og forhåpentligvis avdekke uegnede artikler og temaer som man kan høre om. Kanskje det er en mulighet her?

      Må likevel si meg fascinert over måten slike artikler får «motstandere» eller skeptikere om du vil, til å reagere,- som om jeg bevisst ønsker å skape et hysteri eller bidra til uro. Det eneste jeg ønsker er å oppfordre til egen tenking og ikke følge «saueflokken» på viktige områder som dessverre veldig mange gjør.

      Skal sjekke mer opp i opprinnelsen og seriøsiteten til denne artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s