Jeg kom over en interessant artikkel om Erik Hoffmann, Psykolog, mag. / Art PhD. 1974-1982 assisterende professor ved Universitetet i København, Psykologisk institutt, hvor han forsket på biofeedback og stressmestring.

einstein

Han mener at vi har tre hjerner. De ligger på toppen av hverandre i den rekkefølgen de har kommet gjennom vår utvikling. Erik Hoffmann har også en teori om at enda en ny hjerne er på vei.

«Når den nye hjernen er aktivert, er det oppleves som å våkne opp. På samme måte som vi i dag våkne opp fra søvnen. Vi vil oppleve et nivå av bevissthet som er mye mer vaktsom enn i dag,» sier Erik Hoffmann.

Psykologen har vært interessert i bevisstheten i en mannsalder, og han har alltid vært interessert i å prøve å bygge bro over gapet mellom vitenskap og den åndelige verden gjennom meditasjon. Han har studert hjernen fra innsiden, og deretter brukt den vestlige vitenskapen som bruker inkludert skanning studere hjernen fra utsiden. Fra 1974 til 1982 jobbet han som assisterende professor ved Universitetet i København, Psykologisk institutt, hvor han forsket på biofeedback og stressmestring. Senere gjorde han sin egen forskning og drives en klinikk for hjernen trening.

Han mener vi bør ha bedre samarbeid mellom venstre og høyre hjernehalvdel.

Forbedret balanse mellom de to halvdelene er en av de tingene Erik Hoffmann har sett gjentatte ganger i sine studier.

«Det virker som folk har bedre tilgang til den høyre hjernehalvdelen, og det vi kaller underbevisstheten når de er i dyp hypnose, når de mediterer eller tar bevissthetsendrede stoffer» forklarer Erik Hoffmann.

De to halvdelene arbeider med en form for overordnet funksjon deling, noe som betyr at du snakker om den venstre halvdelen som det verbale, språklige og analytisk, mens den høyre er å være den kreative hjernen som er visuell, oppfatter romlige relasjoner, og håndterer følelser. De motoriske nervene krysser, slik at venstre hemisfære styrer høyre side av kroppen og høyre hjerne styrer venstre side.

«Jeg tror det er viktig at vi har bedre tilgang til den høyre hjernehalvdelen. I svært mange mennesker er det en stor ubalanse mellom de to halvdelene, som viser at den venstre hemisfæren er svært dominerende i forhold til høyre. Det kan måle når du måler hjernebølger. »

På spørsmålet om hvorfor dette er viktig svarer han;  «Grovt sett er det den høyre hjernehalvdelen som gjør oss til mennesker. Jeg tror det er der vi kommer i kontakt med det som virkelig teller: fred, glede, kreativitet og spiritualitet. Hvis du er låst fast i venstre hjernehalvdel kan du være ganske flink, men jeg er redd at du lever et kjedelig liv. »

Les hele artikkelen her:

http://www.information.dk/234629

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s