Jeg har selv ikke hatt noen «vonde» opplevelser her, men har likevel hørt om mange som ikke er fornøyd med fødeavdelingen på KK i Bergen. Flere bekjente, både venner og familie har hatt slitsomme opplevelser der. Det er jo så synd – et sted som mirakler skjer flere ganger for dagen, er for noen – dessverre et mareritt.

storken

Jeg var så heldig å få være med på halvparten av fødselen til min søster på KK, men vi måtte faktisk be om ny jordmor, hun som automatisk ble tildelt virket ikke som hun visste hva hun holdt på med, og forverret en allerede usikker situasjon for en førstegangsfødende. Dette var på Storken, et alternativ for de som vil føde uten smertestillende. Det hele endte med at tryggheten forsvant, riene stoppet og hun ble sendt til «vanlig» føden og der gikk alt mer eller mindre som ønskelig. 

Jeg har selv hatt to fødsler på Storken, og har vært heldig begge gangene med snille, flinke og trygge jordmødre. Lurte på hver gang etterpå hvorfor i alle dager jeg gikk for fødsel uten smertestillende, – men er glad i ettertid. Er en helt egen atmosfære på Storken og det var nok den jeg har likt.

Det er meget trist å lese artikkelen som står i Bergens Tidende i dag; http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kraftig-kritikk-av-Kvinneklinikken-2879418.html#.UW0j17V7Lz4

 

20 klagesaker på 2 år

Konklusjonen av dette er kritikk på fem punkt:

Avvik 1: Ledelsen har ikke i tilstrekkelig grad sørget for at kvinner får medvirke i valg omkring egen fødsel.

Avvik 2: Ledelsen har ikke i tilstrekkelig grad ivaretatt erfaringer og synspunkt fra egne medarbeidere. Det er i liten grad et klima for å komme med kritiske spørsmål til ledelsen, særlig ikke når det gjelder terskel for å utføre keisersnitt. Viktige vurderinger fra ansatte kommer derfor ikke alltid frem.

Avvik 3: Ledelsen følger ikke med på at faglige retningslinjer følges, ved at terskelen for å gripe inn med keisersnitt underveis i en fødsel har vært for høy i flere tilfeller og at praksis ikke alltid er i samsvar med egne prosedyrer/nasjonale retningslinjer ved overtidsvurdering.

Avvik 4: Oppfølging av svikt i enkeltsaker blir ikke tatt tak i på en tillitvekkende måte. Det fremstår som om det er motstand i ledelsen mot å erkjenne egen svikt og foreta nødvendige justeringer.

Avvik 5: Klinikkledelsen har i for liten grad brukt statistikk, alvorlige hendelser, tilbakemeldinger fra tilsynsmyndighet og nasjonale føringer til å analysere og justere egen virksomhet, slik at pasientsikkerheten blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte.

Jeg vet om flere Bergensboere som heller reiser til Voss sykehus for å føde, noen fordi de ønsker å velge planlagt keisersnitt, andre fordi de ikke tar sjansen å føde på KK.

 

Motsvar fra overlege på KK

I dag, 17.04.2013 står det en artikkel til der en av overlegene svarer og sier at han ikke kjenner seg igjen i mye av anklagene. Det står også at de tar det seriøst og ønsker å bli bedre. Les artikkelen her; http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Legene–Blir-ikke-presset-2880119.html#.UW562rV7Lz4

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s