Dette med vaksiner interesserer meg veldig. Er vi i 2013 et offer for legemiddelindustriens kapitale interesser, eller utvikles dagens nyere vaksiner på bakgrunn av ærlige, gode mennesker som ønsker å forhindre sykdommer?

5500 registrerte reaksjoner på Pandemrix
5500 registrerte reaksjoner på Pandemrix

Jeg leste i går at Finland advarer mennesker under 65 år å ta vaksinen Fluarix. Vaksinen som skal være «bedre» enn Pandemrix. FHI gjør ikke det.  Les artikkelen her.

Årsaken til at Finland advarer mot den er at de mener at den kan gi samme bivirkning som Pandemrix, nemlig narkolepsi.

Narkolepsi er en nevrologisk tilstand som karakteriseres av plutselige og ukontrollerbare søvnanfall, påtrengende søvnighet på dagtid, søvnparalyse og noen ganger hypnagoge hallusinasjoner.

I følge kommunalrapport.no var det per 7. mars 2012 var det registrert 5500 reaksjoner hos Legemiddelverket på svineinfluensavaksinen, Pandemrix. Av disse har 393 personer fått narkolepsi.

Per i januar 2013 er det i Norge meldt om 553 alvorlige bivirkninger etter vaksinering med Pandemrix i Norge. 160 av disse rammet barn, ifølge tall fra Statens legemiddelverk. (Kilde abcnyheter)

Smittevernekspert ved FHI Preben Aavitsland har tidligere omtalt det høye antallet alvorlige bivirkninger som en katastrofe:

– Pandemrix-vaksinen mot det nye svineinfluensaviruset som smittet verden rundt i 2009, viste seg å bli den mest alvorlige vaksinekatastrofen i moderne tid, uttalte smitteverneksperten til NRK.

Ny vaksine mot omgangssyke

Regjeringen har nå besluttet at en ny vaksine mot rotavirus, som kan forhindre at norske barn får alvorlig omgangssyke, skal nå inn i det norske barnevaksinasjonsprogrammet. Vaksinen skal tilbys nyfødte som en del av vaksinasjonsprogrammet ved seks uker og tre måneders alder.

Jeg merker at jeg allerede har en liten skepsis for hva den vil innebære, men håper jo virkelig at man lærer av tidligere «feil» og gjør riktig undersøkelser for at denne ikke også skal ha alvorlige konsekvenser for mange barn.

– Dette er en vaksine som har vært på markedet i mange år. Den forhindrer 90 prosent av alle sykdomsutbrudd. Den finnes i flere europeiske land. Så dette er viktig, sier fungerende klinikkleder ved kvinne– og barneklinikken ved Ullevål, Bjørn Busund.

Jeg leser at den skal være klar innen et år og stiller meg spørsmålet om hvordan kan vi være sikker på at dette er en trygg og virkningsfull vaksine? Og hva med å bruke noe av budsjettet innen helse for å drive med forebyggende hygienetiltak?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s