Dette er tittelen på boken til Loni Coombs. «Du er perfekt! Du fortjener 1.plass du og! Ikke tenk på karakterene, den læreren vet ikke hva han holder på med! Jeg er sikker på at det ikke var din feil, jeg skal ordne det.» Høres noen av disse setningene kjent ut?

youreperfect_covercut2

Loni Coombs har jobbet i over 20 år som aktor i LA for ungdomsretten og har sett utallige ungdommer som har tatt noen heller dårlig valg som førte til at de sto ovenfor store konsekvenser i rettsapparatet  En av de tingene som var mest bekymringsverdig var at de fleste foreldrene ikke ante hvorfor eller hvordan dette var skjedd.  

– Feil oppdragelse

Kjernen i boken er hvordan foreldre i dag skjemmer bort barna våre på. Da jeg var liten var en bortskjemt person en som fikk dyre klær og penger av foreldrene sine – uten å måtte gjøre noe for det. I dag er det mange flere feller vi går i enn å «kjøpe» oss bortskjemte barn.

Marshmallows prosjektet er tilbake i diskusjoner og er jo en liten pekepinn på hvor viktig det er å tenke konsekvent på hva vi egentlig lærer barna våre. For vi ønsker jo dem det beste og at det skal få en god og trygg fremtid.

Loni poengterer i et intervju med Dr. Phil at en av måtene vi kan lære barne våre bedre selvkontroll er å si at «Du kan få eple etter du har spist maten din. Du skal få tegne etter du har ryddet rommet ditt.» Lær dem å vente med å få oppfylt ønskene sine og dermed utsett tilfredsstillelsen, slik at de forstår at de faktisk må vente litt, eller gjøre noe annet for å få det eplet som en belønning.

Jeg synes selv det kan være vanskelig å «huske» å tenke konsekvent, for når den lille engelen ser på meg med de blinkende brune øynene sine som om det ikke finnes noen annen mulighet enn å få viljen sin, – så ville hun jo «bare» ha det glasset med saft – NÅ! Eller helst i sted.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s