Jeg leser til min store begeistring at forskere på Stanford nå har funnet en kreftmedisin som visstnok skal ta knekken på alle former for kreft. Testing av mennesker skal begynne i 2014.

Utviklingen av den nye medisinen som skal testes ble lansert kun to måneder etter Dr Irv Weissman banebrytende studie, der han utviklet et antistoff som bryter ned kreftcellenes forsvarsmekanisme.

Kreftmedisin med "Licence to kill"?
Kreftmedisin med «Licence to kill»?

Cellene lærer å angripe kreften

Et protein kalt CD47 forteller kroppen at den ikke skal «spise» kreften, men antistoffet utviklet av Weissman blokkerer CD47 og frigjør immunceller, som kan «sluke» de dødelige cellene.

Den nye forskningen viser hvor mirakuløst effektivt immuncellene virker som en smart peiler for kroppen, der de peker ut de farlige kreftcellene for de cellene som skal bekjempe disse.

Cellene «lærer» så hvordan de kan finne og angripe kreften.

– Det var overraskende at CD8+ celler kunne mobiliseres på denne måten, sier en av medisinstudentene som jobber med Dr. Weissman, Diane Tseng.

«Fordi T-celler er sensibilisert for å angripe en pasients bestemte krefttype, kan administrasjonen av CD47-blokkerende antistoffer på en måte fungere som en personlig vaksinasjon mot at kreft,» sier Tseng videre.

Forskerteamet ved Stanford skal starte forsøk på mellom 10-100 personer i løpet av 2014. Jeg krysser fingrer og tær for at dette kanskje kan være redningen mange så sårt trenger!

Kilder:

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s