Jeg følger The Mind Unleashed på Facebook, og så i dag en artikkel som jeg synes var veldig interessant og bra. Og gjett hva, jeg har oversatt den til norsk! For dette er noe jeg synes er veldig viktig å holde fokus på, – hvem vi er og hva vi ønsker i våre relasjoner.

8 tegn på at du er i et forhold som er verdt å bevare

Forhold og relasjoner er noen av livets fine edelstener. Uavhengig om det er et romantisk forhold eller en vennskapelig relasjon, er det å «connecte» med et annet menneske noe av det beste som livet har å tilby.

I forhold, som i mange andre områder i livet, er endring uunngåelig. Ikke mange av oss har samme partner eller opprettholdt kontakten med samme vennegjeng gjennom hele livet.

Ser vi bort fra de åpenbare egenskapene ved et godt forhold, hva er det med noen forhold som gjør at de overlever mange andre? Under her kommer 8 tegn som er gode signaler på at et forhold er verdt å beholde. Legg spesielt merke til den siste, for den er den mest viktige.

happy_love

 

 1. Du er deg selv
  Det er mange mennesker som finner verdien i å kompromisere for å beholde den såkalte husfreden, men når det gjelder å gi opp viktige elementer av deg selv for å opprettholde et forhold, er det ikke særlig sunt. De beste og langvarige forholdene er de som begge parter kan være seg selv uten frykt for å bli dømt, gjort narr av eller føle seg presset til å forandre seg. Vi vet alle når vi ikke er ekte og det er derfor opp til oss selv å tenke over hvorfor vi ikke er ekte, og deretter ta en avgjørelse på om du i dette forholdet tillater deg å være deg selv.
 1. Feiring av hverandres forskjeller
  De beste forhold er de hvor egobasert sammenligning blir kastet bort og erstattet av ekte glede for hverandres drømmer og oppnåelser. Istedenfor å bli spydig og misunnelig når den andre oppnår sin drømmejobb, eller når en venn får en hot date, kjenner du ekte genuin glede for den andre.
 1. Dere løfter hverandre opp
  Selv om «trygghet» kan oppnås gjennom felles forståelse av erfaringer, som f.eks. klaging, og atferd, som drikking av alkohol, finner man i de mest verdifulle forhold at man er der for hverandre og hjelper hverandre til å reise seg igjen fra vanskelige opplevelser. Dette kan være å virkelig lytte til den andre, komme med påminnelser eller forslag til andre mulige metoder for hjelp. Uansett hvordan, gjør den andre alltid det den kan for å være sikker på at partneren/vennen ikke blir i en usunn tilstand. Selv om selve endringen må komme fra personen som er fanget i det, vil en partner eller venn i et verdifullt forhold komme med påminnelser om deres valgmuligheter.
 1. Ulikheter er ikke en deal-breaker
  Mange forhold er bygget opp av likheter for tilsynelatende grunner. Det er mye enklere å finne en felles plattform av interesser og oppnå kompatibilitet med en person som liker det samme som en selv. På tross av denne felles plattformen, vil ulikheter oppstå i selv de mest kompatible forhold. De forhold som er verdt å beholde lar ikke ulikhetene komme imellom dem. I et vellykket forhold kan en tilbringe tiden sin med å gjøre det en brenner for og som er viktig for en, og den andre parten ser verdien og er oppriktig glad på vegne av den andre, selv om det ikke er en erfaring de deler sammen.
 1. Fortid er fortid
  De beste forhold lever i nuet. Dette er spesielt verdifullt for å overkomme utfordringer dere kan ha møtt tidligere i forholdet. Istedenfor å holde dette mot den andre, er valget å la fortid være fortid og være i nuet noe som gjør at begge to kan virkelig nyte det den andre har å tilby.
 1. Ingen tankespill
  I mange romantiske forhold vil en god del mennesker elske spenningen og usikkerheten ved å prøve å forstå den andre, og som oftest begå mange feil på sin vei. De mest verdifulle forhold inneholder ikke tankespill og «mind games». Dere begge vet hvem den andre er, elsker hverandre for at de er som de er, og tør å være dere selv fullt og holdent ut, helt uten det unødvendige tankespillet.
 1. En forlengelse av den menneskelige opplevelsen
  De beste forhold ser begge parter deres forbindelse som en positiv forlengelse av den menneskelige opplevelsen, og ikke et grunnlag for deres lykke. Jo mer vi er avhengig av andre for å føle oss vellykket, jo mer holder vi oss selv igjen fra å være virkelig selvstendig, og som følge vil forholdet få mer press å takle. Det er ofte når et forhold ikke har som hensikt å fylle et tomrom eller skal få oss til å føle på en spesiell måte at det mest ekte og verdifulle forholdet blir skapt.
 1. Forståelsen om at det kan ende når som helst
  Det høres kanskje morbid ut å legge til dette punktet på en så fin liste, men de beste forhold er de hvor begge parter forstår og respekterer at det kan endre seg når som helst, også at det kan bli avsluttet. Dette baner vei for en frihet som til syvende og sist skaper et forhold av de dypeste variantene som finnes. Det betyr ikke at alle forhold må ende på et gitt tidspunkt, men denne forståelsen gir det, med begge parter involvert, frihet til å fullstendig utforske hva det former seg til å bli.

Jeg synes punktene er fine knagger å bruke og vel verdt å tenke over. Kan du være deg selv med partner og venner? Kjenner du en ubetinget kjærlighet der du er nå? Er du avhengig av andre for å føle deg lykkelig?

Dette er vanskelig, men viktige, spørsmål som jeg vil oppfordre deg til å tenke over.

Originalversjonen på engelsk

Reklamer

En kommentar om “8 tegn på at du er i et forhold som er verdt å bevare

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s