Det er veldig bra at det kommer sterke stemmer frem i all positivisme og optimisme av selvhjelpsindustri som florerer, som minner oss om at det ikke er lettvint å ta ansvar for eget liv og stå opp for det en selv tror på.

Å høre at ”alt er mulig hvis du bare tror det er mulig”, kan være rimelig provoserende og demotiverende hvis en har prøvd alt og ikke har nådd målene som ble satt. Det handler om mer enn bare egen vilje.

Foreldre, partnere, barn, lærere, ledere, kollegaer og venner er også en del av livet som viser oss hva som er mulig, og ikke mulig…

benk

Ideer og motivasjon kan i utgangspunktet være stor, men hverdagens krav og plikter kommer for de fleste. Oppturer og nedturer, små og store utfordringer, og målet om ”å lykkes” sklir sakte, men sikkert bort som sand mellom fingre.

Motstanden og tvilen i oss selv og omgivelsene er ofte sterkere og nok til at vi resignerer og faller tilbake til det vante og kjente.

Men kanskje er det akkurat da du har best mulighet for å gjøre de største endringene. Møte din egen frykt og motstand. Konfrontere dine egne og andres tanker og holdninger og spørre deg selv om det er dette du tror på og vil fortsette å leve med. Eller om du er klar for å gjøre noen endringer.

Å være trygg på at de første endringene handler om å våge å stille spørsmål til både egne og andres tanker og holdninger, kan være med på å nedjustere forventningene om at synlige endringer skal skje med det første.

Ting tar tid og det skal det også gjøre. Det er mange aspekter som kommer inn når endringer skal gjøres. Livet er til tider vondt, vanskelig og utfordrende for alle og det er mange ting vi skal møte og erfare. Det er det som gjør oss unik og spesiell.

Det kan være godt å bli påminnet dette, for der igjen å la seg inspirere og motivere av andre som har våget å gå videre. Ikke fordi vi skal gjøre akkurat det samme som dem, men det kan være puffet som skal til for at vi selv våger å møte, lære, forstå og respektere mer av vårt eget liv.

Da kan motstanden vi møter, om det er vanskelige sjefer eller partnere, dårlige karakterer, oppsigelse på jobb, sykdom eller vanskelig barndom, for å nevne noe, bli vår beste læremester.

Motstand er vår beste læremester!

– Randi T. Nordvik
MiF – Mennesket i Fokus

Les mer om kursene til MiF her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s