Så måtte det skje, what you fear you create har jeg hørt, – og vannkoppene kom på besøk. For de fleste barn er dette helt uten store komplikasjoner annet enn kløe og litt feber, men for Sandra er det en litt annen historie. Hun har nedsatt immunforsvar og kan derfor bli veldig syk av vannkopper.

Hun hadde nettopp avsluttet en kur Zovirax som hun må gå på hvis hun blir utsatt for smitte og vi var på kontroll hos legen på tirsdagen.

Jeg oppdaget vannkoppene torsdag ettermiddag da jeg hentet henne i barnehagen og frykten kom raskt. Hva skjer nå? Kan jeg miste henne «igjen»? Vil hun tåle dette?

Veneflon

Vi reiste raskt ned på barneklinikken og fikk et rom å vente på. Legen kom og fortalte at hun nå måtte få intravenøs behandling 9 ganger. Det betyr veneflon. For de som ikke har erfaring med dette er det den største utfordringen med et barn som er sykt. Barn har tynne små årer og egen vilje som absolutt ikke vil ha en nål inn i kroppen, og det er ikke en god kombinasjon for vellykket innsetting. På tredje forsøk klarte de å treffe og medisinen kunne starte. 3 ganger til måtte hun ha ny veneflon fordi den sluttet å virke. Premier og store lovnader om alt vi skulle finne på ble en mager trøst.

2015-11-22 09.55.28
Veneflon nr 6 og hun sitter som en prest og ser på film mens medisinen går inn, veldig godt klar over hva som skjer hvis denne veneflonen også ryker… Tøffing! Foto: Lena Borge

Antistoffer 

Heldigvis ser det ut som dette også kommer til å gå bra. Hun har tålt alt og virker som frisk og helt vanlig igjen. Hun må fortsatt ta Zovirax mikstur i noen dager til før kuren ansees som ferdig og vi kan ta blodprøver for å sjekke om hun nå har utviklet antistoffer for vannkopper.

Julagaveaksjon med Sykehusbarn

Vi er blant de heldige som, mest sannsynlig, vil slippe å være på sykehus i julen, men det fins en del barn som må det og for dem kan du faktisk gjøre en forskjell. Bli med på Sykehusbarn sin Julegaveaksjon 2015 – et flott initiativ som betyr så mye for barna som må være på sykehus.  ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s