Tragiske overskrifter slår oss ofte, men når det gjelder barn treffer det ekstra. Og spesielt i julen. Dette innlegget gjorde et sterkt inntrykk på meg og tar meg tilbake til noe av det jeg brenner mest av alt for, – barn og deres vei til voksenlivet.

Postet på Facebook av Bernt Hindenes:

Tenk deg at du kommer på jobb om morgenen. I garderoben passer de andre på å henge jakkene sine bort fra din, slik at din blir hengende for seg selv. Ingen sier hei. Ingen ser på deg. Hvis du sier hei, er det ingen som svarer. Ved kaffemaskinen står noen og snakker og ler, temaet er lønningspilsen på fredag, den du ikke var invitert med på, men som du forsto var i gang da du sjekket Instagram fredag kveld. I lunsjen sitter mange sammen, og når du nærmer deg, sier en at plassen er holdt av. Du må sette deg ved et annet bord, alene.

Hvordan føles det? Hvor lenge hadde du holdt ut? En dag? To? Kanskje en uke? Til du hadde vært der så lenge at du kunne gå til legen og sykmeldt deg?

Bare her i Norge har 40.000 barn det slik hver eneste dag. 40.000 små mennesker som går hjemmefra med sekken på ryggen og et håp om at kanskje denne dagen vil bli bedre, som håper å komme seg helskinnet hjem igjen, og som vet at de må gjennom det samme i morgen. Og dagen etter. Og dagen etter der.

Så jeg håper alle foreldre vet hvordan barna sine oppfører seg utenfor hjemmet. Vi som har barn må lære dem og se verdier i alle typer mennesker. Lære hva empati og hva utestenging og mobbing kan gjøre med et barn. Vi har sett skolemassakre og barn som tar selvmord. Hva om dit barn var den som ikke ser en utvei. Å det er ikke den som blir utestengt eller den som utestenger som er skyld i det. Det er oss foreldre som ikke har oppdrar barna våre rett. Tankene går til den 13 år gamle jenta som gikk bort så alt for tidlig i julen.

 

De voksne rundt dette barnet har ansvaret for å se han, og for å lære han empati.
De voksne rundt dette barnet har et viktig ansvar.

Hva kan gjøres?

Jeg synes det er på tide med varige verktøy og metoder for å endre denne tragiske trenden. Mennesket i Fokus brenner for å utvikle mennesker, og særlig de som jobber med barn.  Ta kontakt med Randi om du ønsker tilbud på kurs rettet mot dem som jobber med barn. Eldbjørg Wedaa har også gode kurs for å styrke barns egenverdi og selvrespekt. Hun har over 30 års erfaring med barnegrupper og er lidenskapelig opptatt av de små flotte menneskene!

Ikke nøl med å ta kontakt om du kjenner at dette er noe du ønsker å gjøre noe med!

 

Kontaktinformasjon:

Randi T. Nordvik:

Tlf: 913 38 183

E-post: randi@mennesketifokus.no

Web: www.mennesketifokus.no

 

Eldbjørg Wedaa:

Tlf: 924 11 240

E-post: pinocchiomusikk@hotmail.com

Web:  www.pinocchio.no

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s