Hjemmelagd majones

Jeg har sett på kokker på TV som lager majones og det ser veldig enkelt ut. Nå har jeg endelig tatt meg tid til å prøve det selv, delvis fordi jeg etterhvert ønsker å vite hva som er i maten vi spiser, og delvis fordi jeg er så glad i dressinger og majones at jeg bare måtte prøve. Og gjett hva? Det var veldig enkelt, og veldig godt!

Hjemmelaget majones. Foto: Lena Borge
Hjemmelaget majones. Foto: Lena Borge

Her er oppskriften:

2 dl solsikkeolje / rapsolje

2 eggeplommer (romtempererte)

2 ss vann

2 ts sennep

2 ts hvitvinseddik

Salt og Pepper

Bland alt sammen bortsett fra oljen og bruk stavmikser for å blande. Hell sakte en tynn stråle med oljen oppi mens du kjører stavmikseren. Voila – ca 2 minutter etterpå er den ferdig!

Eggesalat

Stolt over resultatet gikk jeg videre og lagde også en eggesalat som også var veldig god!

Oppskrift:

6 egg

En halv finhakket rødløk evt sjalott

2 spiseskjeer majones

2 spiseskjeer sennep

Salt og pepper

Litt sitronsaft

Hjemmelaget eggesalat. Foto: Lena Borge
Hjemmelaget eggesalat. Foto: Lena Borge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s