Noen hevder dette er veien til en bedre helse. En blogger skriver at hun har gått på Natron-kur i 14 dager og merker stor forskjell. Hun skriver: «Test av blod og urin, viser et voldsomt framskritt. Muskelplagene mine er nesten borte, magen fungerer, og energien er tilbake for første gang på lenge. Første uka gikk jeg ned over 2 kg, fordi kroppen tør nå å slippe både vann og fett.»

Per definisjon på Wikipedia er Natron, natriumhydrogenkarbonat eller natriumbikarbonat – NaHCO3, et hvitt pulver som brukes som hevemiddel ved baking, som syrenøytraliserende middel i medisin, eller som brannslukkende middel.

Natron - et vidundermiddel for kroppen?
Natron – et vidundermiddel for kroppen?

Under her kan du lese tips og steder natron kan brukes.

Rensekur for kroppen

a. Bland ut en liter vann med 5 store teskjeer natron.

b. Drikk gjerne alt med en gang eller del det opp og drikk det ned så hurtig som mulig. Dette smaker veldig salt så det lønner seg å få det overstått.

c. Ikke forlat huset, det vil ikke ta mange minuttene før prosessen er i gang, du vil ikke være et sted uten toalett når denne prosessen går sin gang. Du vil bli forundret over hva du har samlet på.

d. Gjenta prosessen i tre dager for maksimal effekt.

e. NB! Om du vet du har store helseproblemer så bør du konferere med lege først, du har da en oversyrlig kropp og dette vil reagere sterkt med natron. Eventuelt kan du begynne i det små med ett glass vann med en teskje natron både morgen og kveld i 5 dager eller så lenge du føler det nødvendig. Dette vil venne kroppen til et gjentakende basisk miljø og nøytralisere dagens ”syretripp.”

f. Det lønner seg også å anskaffe noen pH strips for å teste pHen i urin og i spytt både morgen og kveld. Under 7 i pH betyr, ta et glass med natron. Over 8 i pH betyr, flott, du har en basisk kropp akkurat nå.

g. Slik kan du også daglig holde din kropp i riktig pH balanse som også holder ditt immunforsvar ved like. Dette øker også din daglige energi fordi kroppen er avhengig av elektrisitet for å holde seg våken. Natron er et salt og leder derfor elektrisitet og livnærer cellene.

Natron til håret

Fjern hårsprayrester, shamporester og andre forurensninger i håret ved å blande en teskje natron sammen med sjampoen din eller 2 teskjeer alene blandet med vann fra dusjen.

For mykere hud

Fyll et badekar med badevarmt vann, hell en kopp natron oppi vannet sammen med ¼ – ½ kopp babyolje (uten skadelige parabener og stoffer). Legg deg i vannet så lenge du føler du trenger det. Huden vil revitaliseres, renses og mykes opp av blandingen.

Fjern eller reduser solbrenthet og utslett

a. Fyll badekar med lunkent vann, fyll så mye natron du ønsker oppi vannet og legg deg eller barnet oppi så lenge det trenges.

b. Om du ikke har badekar så bruk en balje eller bland natron med vann til en smørje og før på der du eller barnet er solbrent eller har utslett og la det ligge på så lenge det er nødvendig.

Natron som naturlig deodorant

a. Natron fungerer også som et ypperlig alternativ til kjemiske og skadelige deodoranter og den skåner huden mens den fjerner vond lukt, også om du ikke rekker å ta en dusj en dag. Natron inneholder ingen kjemikalier og er derfor behagelig å bruke etter barbering under armer eller rundt intimområder.

b. Du kan gjøre dette på flere måter:
I. Påfør litt pulver under armene eller rundt intimområder for å fjerne vond lukt og trekke opp fukt.
II. Bruk en klut med 3 teskjeer natron på, sprinklet i vann for å rengjøre armhuler og intimområder og fjerne vond lukt og svette.
III. Bland natron med litt talkum for å få en glattere og mer behagelig overflate mot huden. Ikke nødvendig, men mer behagelig.

Lag en mild ansiktsskrubb uten tilsetninger

a. Bland 1 teskje med natron og en teskje med olivenolje og skrubb ansiktet etter ønske.

b. Huden vil føles mykere og bli ren.

Bruk natron for tannhygiene

a. Natron fungerer ypperlig som tannpasta. Faktisk er resultatene bedre enn de fleste tannpastaer fordi den renser plakk mer effektivt pga sine basiske egenskaper. Natron fjerner ikke bare karius og baktus, men grunnlaget for dem og skaper et nytt og friskt miljø for tennene. Puss tennene gjerne 3 ganger daglig med natron.

b. Dypp en dampet tannbørste i litt natronpulver som du har i håndflaten og puss tennene på vanlig måte. Bruk resterende natron til å vaske hendene med eller for en liten ansiktsrens. Enkelt og effektivt.

c. Alternativt kan du ha et beger med natron stående på badet som du dupper og fyller en tørr tannbørste med før du påfører noen dråper vann oppå. Det fungerer på samme måte. Vips så forsvinner syreangrepene, uten fluor, uten slipemidler, uten kjemikalier og det blir renere enn med vanlig tannpasta pga natrons unike egenskaper.

d. Bruk natron som munnvann for friskere pust. Bland ½ teskje natron i en kopp med vann og rens munnen som du ville gjort med enhver munnvask. Dette renser ut og nøytraliserer syre i munnen som ofte er årsak til dårlig ånde. Dette gjør også munnen til et uvennlig miljø for uønskede bakterier og parasitter.

Stump røyken og fjern røykesug med natron

Natron kan hjelpe det å slutte å røyke forteller forskere fra Mayo klinikken. Hvis du ikke er på noen spesielle lav-pH dietter, når nikotinsuget setter inn, kan du få kortsiktig utsettelse av suget ved å drikke en miks med 2 teskjeer natron i et glass vann. Det brusende vannet vil fjerne røyksuget. Dette bør du lese mer om på side 67 i boken under før du går i gang for fullt med dette.

Bruk natron til diverse dyrehold

a. For å rense pelsen
b. I bunnen av bur for å redusere lukt
c. Rense aquarium og redusere syrenivå i vannet
d. Rense hovene hos hester
e. Fjern flekker og lukt etter katteurin og annet
f. Holder insekter unna hundefatet
g. Fjern hundelukt/kattelukt i pels
h. Børst tennene til hunden med vann og natron, gir hunden bedre ånde og renere munn.

Noen som har prøvd og som vil dele erfaringer? Skriv gjerne en kommentar.

Oppdatering per 25.08.16:

Jeg har nå selv prøvd å drikke et glass vann med en liten ts natron i når jeg har påbegynnende halsbetennelse og opphovnet lymfe i halsen. Etter en dag er plagene vekke! Første gang jeg gjorde det drakk jeg et glass vann med natron i 5 dager, og andre gang jeg var på vei med halsbetennelse tok jeg et glass med natron i 3 dager. Nå er det slutt på halsbetennelser her ihvertfall! 🙂

 

Kilder:

Slanketips blogg

Herdis hverdagspjatt

Reklamer

48 kommentarer om “Visste du dette om Natron?

 1. Hæ??? Dette har jeg aldri hørt om! Hadde jeg ikke vært gravid, skulle jeg jaggu prøvd meg på dette! Må kopiere denne, så jeg har det til senere! Har du prøvd noe av dette?

 2. Google: Vernon Vito Johnston. Hadde prostatakreft i 4. stadium
  Gå inn på nettstedet: www. phkillscanser.com
  Jeg er selv akkurat ferdigbehandlet for brystkreft.
  Tar en teskjed som løses opp i varmt/ikke kokende vann, og ikke fra springen, tre gànger pr. dag. Trenger ikke noe søtt i, som Vernon gjør.
  Har praktisert dette i 1 1/2 uke nå. Tas 1-1 1/2 t. før eller etter mat. Fikk dette tipset fra ei ukrainsk venninne som selv har hatt kreft. Nattesøvnen er blitt bedre, gjerne der man merker det først. 1 kg. Er borte. Kutt gjærbakst. Avocado hver dag, samt alle grønne grønnsaker er med og bøytraliserer kroppen vår

  1. Du trenger ikke nøytralisere kroppen din. Den har et alldeles utmerket buffersystem som holder pH-en akkurat der den skal være. Det skal mye til å gjøre noe med den bufferkapasiteten, og hvis du klarer det så blir du i beste fall veldig syk.

   1. Det er vel ingen som har sagt at han er den beste, men han setter seg i hvert fall inn i sakene han skriver om. Hvis du finner noen feil i det han skriver, er det jo bare å påpeke dem.

 3. Har brukt natron i mange år, fordi jeg hadde mye smerter i magen. Jeg kom etter mye lesing frem til at jeg var for sur, dette stemte med sure oppstøt. Jeg begynte å bruke natron, og har aldri vondt mer. Det funker mot klæe i huden som også kan komme av for surt miljø i magen, eller generellt i kroppen. Natron har ikke noe bivirkning. Kroppen er generellt for sur. Jeg tenker at man bør prøve seg frem, og kjenne hva som passer. Kritikk mot eller ros for natron, spiller liten rolle for meg. Jge kjenner at det funker. Dette var noe jeg kom over i en dansk legebok en gang på 90 tallet.

  1. Sure oppstøt handler ikke om at kroppen er sur, det handler om at magesyren støtes opp i spiserøret og natron nøytraliserer magesyre som ethvert annet syrenøytralserende middel. Magesyren er og skal være sur.
   Dette er bare svada fra ende til annen…

 4. Helt alvorlig bør du holde deg for god til å lenke til trudehelenhole og det innlegget hennes,
  Syntest det er trist at du ikke kan argumentere for natron uten å måtte slenge ut spark slik.

   1. Det er uredelig og feigt at du ikke poster kommentarer som er kritiske. Det er flere som påpeker ting for deg her som du bør ta til deg. Du blir servert kunnskap og fakta på et sølvfat. Det taper du ingenting på å ta til deg, tvert i mot .

    Kommentar som ikke kom igjennom:
    Det finnes ikke flere sannheter- det er alltid EN. Her har du bommet. Man kan ikke ut i fra eget forgodtbefinnende lage sin egen sannhet. Her vet du helt klart for lite, når du ukritisk lenker til andre som heller ikke vet hva de snakker om. Forøvrig bør du lese informasjon basert på kunnskap og ikke subjektive overbevisninger og anekdoter. Skal man gi helseråd er det kun reell kunnskap og fakta som er forsvarlig. Det handler om noe så alvorlig som folks liv og helse.
    Det er uredelig, umoralsk og forkastelig på alle måter å forsøke påvirke andre mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner, med svada. Anbefaler deg å tilegne deg kunnskaper FØR du kommer med påstander.

    (Her har du også mer info om R.O. Young som du ukritisk linker til.
    http://www.sciencebasedmedicine.org/ph-miracle-living-dr-robert-o-young-finally-arrested-but-will-it-stop-him/ )

   2. Ønsker saklige argumenter og ikke personangrep, men det kan vel diskuteres hva som er det og regner jeg med. Nå skjønner jeg virkelig hva det betyr at «Folk elsker å misforstå»! Ønsker deg en fin dag. 🙂

   3. Jeg benytter meg ikke av Ad Hominem. Noe du bør vite hva er. Kritikk er ikke personangrep.
    Personangrep kan fex være dette: «Du er stygg, feit, dum- du har stygge klær, » etc etc.
    Din respons er typisk for overbeviste mennesker som fronter saker uten hold.

 5. Prøvde det ein gong, det første glasset gjekk greit, men resten var vanskelig å få ned uten at det kom opp igjen. Det fekk jammen fart på magen, men nåke effekt såg eg ikkje utanom det, kroppen sa ifrå at dette gjer eg ikkje igjen! Men dei som klarar å drikke saltvatn, får sikkert ein god effekt!

 6. Hadde oppsvulmede lymfekjertler som legene trodde var kreft, og ville starte ordinær kreftbehandling med cellegift og stråling. Dette ville imidlertid ikke jeg være med på. Jeg begynte å drikke baking soda, eller natron, og neste gang jeg var til undersøkelse var «klumpene» så godt som borte. Jeg tar en T-skje utrørt i et glass vann, morgen og kveld når jeg føler meg i ulage, og som regel er jeg i orden igjen etter et par-tre dager. For sterk blanding er vanskelig å få i seg, så bruk i stedet et stort glass til en T-skje. Skylle så etter med bare vann for å få vekk smaken fra munn og svelg. Dette er egentlig veldig gammel kunnskap, men moderne legevitenskap vil jo selge sine egne remedier til folket, så natron tjener de ikke noe på, så da må naturlige midler undertrykkes……

   1. Visste du at ACCS, American Cancer Control Society, som ble stiftet i 1913, av noen businessmenn og noen fysikere, ble stiftet for at de så det økonomiske potensialet i å ha full kontroll på alle kreftmedisiner og behandlingsmetoder, som de da ville ha full kontroll med. Allerede hadde man kurer basert på naturlige midler som tok knekken på enhver type kreft, men disse ble altså undertrykt fordi «industrien» ikke tjente penger på de naturlige midlene. Når det i dag innsamles penger til forskning etc. så er det de samme som bestemmer hva det skal forskes på ved hjelp av de innsamlede midlene. Og massevis av mennesker rundt om i verden tror de gjør en god gjerning med å samle inn penger til kreftforskning………

  1. Det at du opplevde at det som så ut til å muligens kunne være kreft forsvant når du begynte med natron er bare tilfeldigheter. Får du beskjed om at du muligens har kreft så bør du følge legens råd. Om du velger å leve ekstrs sunt i tillegg så er det kjempefint. med forskjellige. Prøver du forskjellige fantasifulle kurer som du finner på internett så skader det antakeligvis ikke noe. Men bruk heller ressurser på å leve normalt sundt og let heller etter vitenskapelig informasjon enn kjerringråd på nettet.

 7. natron var i bruk i Egypt i faraoenes glansdager, så dette er vel gammelt nytt.. -) skolemedisin derimot, er nytt…

  1. Er ting nødvendigvis bra fordi det er gammelt, og nødvendigvis dårlig fordi det er nytt? Hvordan er det med gjennomsnittlig levealder nå og på faraoenes tid?

 8. Har brukt natron mot uvi. Funker som bare det! Mye lettere enn å få kur hos lege! 1ts natron, svelges med vann= to dager etter fri for uvi! 🙂

   1. Urinveisinfeksjon? I Sverige fikk jeg piller som gjorde urinen utrolig sur – da bakteriene ikke liker surt miljø. Siden natron gjør miljøet basisk, hvordan kan da dette fungere mot uvi? Bare lurer! 🙂 Ellers, utrolig interessant, fra både sider!

  1. Hvis du leser kommentarene så har jeg sluppet igjennom folk som er uenig, og synes det er helt greit at det linkes til skeptikere, så kan folk få bestemme selv. Har absolutt ingen interesse av kranglefanter, det kan man få lov å gjøre på andre sider. Saklige argumenter derimot, vær så god. Det var heller ei min intensjon at dette skulle bli en Tjomlid-Hole debatt, – det er bare noen motpoler som kommer opp på google søk. Som jeg skrev i slutten på innlegget ønsker jeg å høre om andres erfaringer med natron.

   1. Tjomlid har en del relevante kommentarer angående natron, spesielt når det i bloggen nesten fremstilles som det er et helsemessig vidundermiddel og også når det i tillegg kommer kommentarer som prøver å fremstille det som om det kan hindre kreft. Noe det ikke gjør.
    Når det gjelder Hole så var det du som brakte henne inn i debatten. Og din henvisning til Hole sin blogg er helt uten relevans her. Om du skal linke til blogger så bør du ha lest dem. Og har du lest den så den og de andre bloggene som kom på samme tid så burde du skjønne at Holes påstander om Tjomlid er helt uten grunnlag og uansett ikke har noe med Tjomlid sine kommentarer om natron.

   2. Det er altså minst to kommentarer som du ikke har sluppet gjennom. For eksempel en faktaopplysning om at du ikke har forstått hva et kjemikalium er. Du har da også sluppet gjennom Tjomlid-kritikk. Litt pussig hvis du ikke er interessert i en Tjomlid-Hole-debatt.
    Har du problemer med Tjomlid så finnes det andre som også har skrevet om det samme. Prøv for eksempel Pernille Nylehns blogg.
    Sannheten om natron er forresten at i det øyeblikket den treffer magesyren, så blir det dannet CO2 og magesyren nøytraliseres. CO2-en kommer stort sett opp igjen, og magesyren dannes på nytt. Skjer ikke så mye spennende altså. Det er heller ingen grunn til å tro at man skal eller kan gjøre noe med pHen i kroppen med mindre man har påvist acidose. Kroppen har et alldeles utmerket buffersystem som det skal mye til å rokke ved. Ikke bør man gjøre det heller, for da dør man.

 9. Natron fungerer ypperlig til vask av edelstener/ ringer også . 1 ts og litt vann. La det ligge litt, børst med en myk tannkost og vips så har du skinnende diamanter.

 10. Jeg ar hørt at natron kan gjøre tarmen gjennomtrengelig, slik at man kan få candida. Har noen hørt noe om det? Det er naturlege i Tyskland som sier det. At det ikke er bra å gå på for lenge.

 11. Hadde/har atopisk eksem, med en gang det begynner å klø, så tar jeg en halv t-skje. Det slutter å klø etter max ti min, eller så tar jeg mer. Effektivt mot halsbrann også

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s